2023 Glim Kirke

Koncert Glim Kirke 2023

Søndag d. 26. november2023 kl 14.00 spillede orkestret ved en koncert i Glim kirke arrangeret af Ældresagen. Solist var Lotte Walther Skyt. Koncerten var velbesøgt og musikken og stemningen god.

Strauss, Lumbye og en vaskeægte Roskilde-Polka var på repertoiret, da Roskilde Salonorkester spillede nytåret ind den 6. januar ved en sædvanligvis udsolgt nytårskoncert i Guldaldersalen på Zleep Hotel Roskilde, det tidligere Hotel Prindsen. Men orkestret har hele 4 nytårkoncerter. Se vores velkomstside.

 

”Traditionen med at give en nytårskoncert begyndte for 7-8 år siden, hvor vi spurgte Hotel Prindsen, om de ikke synes, det kunne være morsomt. Det sagde de ja til, og det har været en kæmpe succes, i år blev der udsolgt på to dage”, fortæller Bertil Jacobi, cellist og formand for Roskilde Salonorkesters bestyrelse.

 

Dirigent Torben Liljeroth er orkestrets dirigent. . Han har også har stået i spidsen for en række andre orkestre siden 1972. Solisterne var Jonathan Koppel og Ghita Johansen. 

 

”Professionelle har kun fornøjelsen, når de skal præstere til koncerter. For os er det en fornøjelse, hver gang vi samles, om det så er for at øve eller vi optræder for et publikum. Vi nyder altid samværet med hinanden”, lyder det fra Bertil Jacobi.

 

Men der har også været andre Nytårskoncerter. Den 20. januar spillede orkestret for 170 menneske på Osted Fri og Efterskole. Det var et samarbejde mellem Lions Club, Lejre og Osted Valgmenighed. Også her var Jonathan Koppel og Ghita Johansen solister.

 

Der har været koncerter i Jyllinge 11. Januar. Dåstrup 13. januar. Margrethegården 18. Januar. Her var Kaj fra Visens Venner i Roskilde solist.